Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 mei 2016, 14:47

Beloning uitgeloofd in onderzoek naar schietpartij

Laatst bijgewerkt: zondag 12:55 uur

APELDOORN – Op 19 maart werd de 31-jarige Marlon Fidanque in Apeldoorn dood geschoten. Zijn broer (32) raakt zwaar gewond. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor informatie die tot het oplossen van deze zaak leidt.

 

Die fatale zaterdagavond neemt een nog onbekende schutter Marlon Fidanque en zijn broer onder vuur, vlak nadat ze zijn aangekomen bij een woning aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn. Marlon Fidanque sterft ter plekke, zijn broer raakt zwaar gewond. Ook de bewoonster wordt getroffen, in haar arm. Zij weet zichzelf en haar vier kinderen wel in veiligheid te brengen.

 

Rechercheteam
De politie zette direct een groot rechercheteam op de zaak, die sindsdien onderzoek doet naar de schietpartij. Al meerdere keren deed de politie een dringend beroep aan getuigen of tipgevers om informatie door te geven aan de politie.

 

Dat leverde diverse getuigenverklaringen op, maar op dit moment is nog steeds niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was. Wel is duidelijk dat géén sprake lijkt van een conflict in de relationele sfeer. Zeer waarschijnlijk was sprake van een andersoortig conflict, waar één of beide broers Fidanque, mannen van Antilliaanse afkomst, bij betrokken waren. De politie is nog altijd dringend op zoek naar mensen die hier misschien meer over weten.

 

Nieuwe getuigenoproepen
Uit het onderzoek en getuigenverklaringen tot nu toe komt naar voren dat de politie ook graag meer wil weten over twee duo’s, die gezien zijn op de dag van de schietpartij, en een week ervoor.

Op de dag van de schietpartij, 19 maart, is een familielid van één van de slachtoffers mogelijk achtervolgd vanaf de Glazeniershorst tot aan de woning aan de Houtsnijdershorst. Hij zou tussen 15.00 en 15.30 uur achtervolgd zijn door twee mannen op een witte scooter met windscherm. De bestuurder zou een blanke man geweest zijn, met een bruin petje op, met achterop een getinte man met een Antilliaans uiterlijk en kort haar.

 

Ongeveer een week voor de schietpartij, op 11 of 12 maart, zijn aan het begin van de avond twee mannen met een Antilliaans uiterlijk gezien in de achtertuin van de toen leegstaande hoekwoning naast de woning waar de schietpartij plaatsvond. De langste van de twee had zijn haar in dreadlocks.

 

De politie wil heel graag in contact komen met mensen die deze duo’s ook gezien denken te hebben, of weten wie deze mannen zijn.

 

Eén schutter
De politie gaat er op dit moment nog wel vanuit dat op 19 maart ’s avonds sprake was van één schutter. Getuigen geven aan een getinte, vermoedelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, naar schatting tussen de 20 en 30 jaar oud. Mogelijk heeft er wel een tweede dader op afstand gestaan of heeft iemand de schutter geholpen om weg te komen.

Opsporingsprogramma’s
In twee opsporingsprogramma’s besteedt de politie in de komende dagen nogmaals uitgebreid aandacht aan dit onderzoek en aan deze nieuwe getuigenoproepen. Woensdagavond 11 mei in Bureau GLD en dinsdagavond 17 mei in Opsporing Verzocht.

Tips
Als u een tip voor de politie heeft kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem een melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Nationale Inlichtingen, via 079-3458999.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.