Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 mei 2016, 14:43

Agressieve Beekberger met pepperspray overmeesterd

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:55 uur

APELDOORN – De politie heeft op donderdag 26 mei rond 17.40 uur een 34-jarige man uit Beekbergen aangehouden in de Piet Heinstraat in Apeldoorn. Hij pleegde kort daarvoor in de buurt vernielingen en ging behoorlijk tekeer tegen gearriveerde politieagenten. Het kostte behoorlijk wat moeite om hem uiteindelijk aan te houden en over te brengen naar het bureau.

 

De vernielingen werden gepleegd bij een woning aan de Van Galenstraat in Apeldoorn. Wat de aanleiding voor de onrust was, is nog niet duidelijk. Zodra politie-agenten ter plaatse kwamen, werden ze direct beledigd en bedreigd. Ook werd een kozijn met ruit en al naar de agent gegooid die werd geraakt; dit leidde tot een lichte verwonding, maar het had ook anders kunnen uitpakken.

 

De agenten gebruikten eerst nog pepperspray maar dat had geen effect op de man, die daarop wegrende. Na een korte achtervolging werd hij weer gevonden in de Piet Heinstraat. Nadat een aantal collega’s pepperspray hadden gebruikt, kon de man alsnog worden overmeesterd.

 

Geweld tegen politie-agenten
Vier politiemedewerkers hebben aangifte gedaan van bedreiging, belediging en mishandeling (of pogingen daartoe). Geweld tegen de politie is immers niet normaal en is gewoon strafbaar. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.