Redactie 112 0 reactie(s) do 07 juli 2016, 17:36

Tips gezocht over woningoverval Pythagorasstraat

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – Woensdagavond 15 juni is de bewoner van de Pythagorasstraat in Apeldoorn gewond geraakt toen twee onbekenden hem in zijn woning overvielen. De politie hield dezelfde avond twee verdachten aan, maar heeft nog altijd een aantal belangrijke vragen waar getuigen of buurtbewoners hopelijk bij kunnen helpen. Ook kan de politie nog niet uitsluiten dat de overvallers hulp gehad hebben van iemand.

 

De overval vond rond 18.30 uur plaats. Het slachtoffer, een 43-jarige man, was samen met zijn vrouw en kind thuis toen de overvallers aanbelden. Vlak nadat de deur werd open gedaan werd de bewoner een aantal keer gestoken door zijn belagers. Het kind werd apart gezet in een kamer, de overvallers eisten geld, en gingen er vrij snel ook weer vandoor toen er geld afgegeven was.

 

Na de melding over de overval kwam de politie direct ter plaatse en ook zijn er meteen politieagenten in de omgeving gaan zoeken naar de overvallers. Rond 18.50 uur heeft de politie op de Aristotelesstraat twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. Zij hadden goederen uit de woning bij zich. Bleek te gaan om een 22-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige man zonder vaste woonplaats.

 

De 43-jarige man is na de overval naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling, voor zijn gezin is Slachtofferhulp ingeschakeld.

 

Vragen
Voor het onderzoek is het van groot belang om meer zicht te krijgen op de vluchtroute van de daders. Bekend is dat ze vanuit de flat lopend richting de Laan van Zevenhuizen en het Mheenpark zijn gevlucht. Later zijn de verdachten fietsend op één fiets – een witte damesfiets – gezien op de kruising Anklaarseweg / Aristotelesstraat. En kort daarna zijn ze aangehouden op de Aristotelesstraat, ter hoogte van het Atrium.

 

Het overvallenteam is dringend op zoek naar mensen die de mannen tussen die twee locaties gezien hebben. Of wellicht kan vertellen hoe zij aan de fiets gekomen zijn? Misschien was de fiets klaar gezet ergens? Of gaat het om een gestolen fiets, maar heeft de eigenaar nog geen aangifte gedaan? Of misschien hebben de verdachten hulp gehad van iemand?

 

Alle informatie is welkom en kan doorgegeven worden aan het overvallenteam van de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Zie ook:

Deel dit artikel

Video

https://www.youtube.com/watch?v=mdVEb3GYzMg

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.