Redactie 112 0 reactie(s) zo 18 september 2016, 18:02

Bromfietsdieven op heterdaad betrapt

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 18 september heeft de politie dankzij een alerte getuige twee mannen van 27 en 21 uit Deventer op heterdaad kunnen betrappen op diefstal van een bromfiets. De bestuurder bleek zich bovendien schuldig te maken aan rijden onder invloed op de (gestolen) bromfiets.

 

Rond 03.45 uur werd de politie gebeld over het duo, die zojuist, voor een appartementencomplex aan de Hoofdstraat in Apeldoorn, vermoedelijk een bromfiets gestolen hadden. De getuige had gezien dat de twee aan de bromfiets aan het morrelen waren en hoorde ook een hard geluid; vermoedelijk toen het stuurslot geforceerd werd.

 

Er was een politieauto vlakbij en al snel hadden de agenten de bewuste bromfiets in het vizier. Toen de politieauto naast de bromfiets ging rijden, terwijl deze over het fietspad reed, ging de bestuurder er vandoor. Vervolgens reed de bestuurder een doodlopend steegje in. Hier stapten de twee mannen van de bromfiets af en probeerden nog te ontkomen door over een schutting te klimmen. Voordat ze dit konden doen hadden de agenten de twee al te pakken, waarna ze direct aangehouden zijn. De 27-jarige bleek de bestuurder te zijn geweest. Hij blies op het politiebureau 860 ug/l, bijna vier keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder.

 

De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de bromfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons