Redactie 112 0 reactie(s) za 21 januari 2017, 19:43

Te diep in het glaasje gekeken

Laatst bijgewerkt: zondag 12:58 uur

APELDOORN – Afgelopen nacht heeft Politie Apeldoorn twee rijbewijzen ingenomen. Allebei de bestuurders namen deel aan het verkeer terwijl zij beiden onder invloed waren van alcohol. Het betrof een beginnende bestuurder en een ervaren bestuurder.

 

De beginnend bestuurder blies 495 ug/l waar 88 ug/l is toegestaan. De ervaren bestuurder blies 820 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Beiden bestuurders zaten ruim boven de grens van invordering. Voor een beginnend bestuurder is dit 350 ug/l en voor een ervaren bestuurder 570 ug/l.

 

Beiden bestuurders moeten een Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) -cursus volgen, deze moeten ze zelf betalen en kost ongeveer 1000 euro.

 

De twee rijbewijzen zijn opgestuurd naar het OM, de bestuurders moeten zich verantwoorden in de rechtbank. De officier van Justitie zal binnen 10 werkdagen een beslissing nemen of de bestuurders de rijbewijzen terug krijgen of dat ze ingevorderd blijven tot de zittingsdatum.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.