Redactie 112 0 reactie(s) za 07 oktober 2017, 16:31

Tips gevraagd na beroving 18-jarige Apeldoorner

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – De recherche is bezig met een onderzoek naar de brute beroving van een 18-jarige jongen aan de Vlijtseweg in Apeldoorn.

 

De 18-jarige Apeldoorner fietste woensdagavond 4 oktober rond 21.05 weg bij de supermarkt aan de Vlijtseweg, richting de hoek Vlijtseweg / Edisonlaan. Vlakbij dit kruispunt stopte de jongen even bij een gebouwtje wat daar staat, om wat te eten. Daarbij stond de jongen stil, zittend op het zadel van zijn fiets. Rond 21.20 uur kwamen er ineens drie onbekende jongens op de 18-jarige af. Zij hadden alle drie een fiets bij zich.

 

De 18-jarige werd door de jongens tegen het gebouwtje aan gedrukt en er werd geld geëist. Ook werd hij door één van de daders in zijn gezicht geslagen. De 18-jarige verzette zich hevig en wist zich op een gegeven moment los te rukken. In de worsteling raakte hij wel zijn rugtas kwijt, deze werd vermoedelijk van hem af getrokken.

 

De jongen rende richting de supermarkt en één van de daders rende achter hem aan. Toen de jongen een man die uit de supermarkt kwam lopen aansprak, keerde zijn achtervolger zich om en rende weg. De 18-jarige is met deze man achter de daders aangerend. Maar de daders wisten er alle drie vandoor te gaan, vermoedelijk twee op de fiets en één rennend, want de fiets van één van de daders bleef achter, vlakbij de fiets van het slachtoffer.

 

De man die hem te hulp schoot hield een automobilist staande die langs kwam rijden. Samen met deze automobilist is er door dit drietal nog uitgekeken naar de daders. Langs Kanaal Noord zagen zij een paar spullen uit de rugtas van de 18-jarige op het asfalt liggen. De drie daders bleken erbij in de buurt te staan, maar gingen er opnieuw vandoor toen ze merkten dat ze ontdekt waren. Twee daders waren inderdaad op de fiets en één rennend. De automobilist is nog even achter de daders aangereden maar even verderop splitsten de drie daders zich op en verdwenen uit zicht.

 

De rugtas van het slachtoffer, met daarin onder andere zijn sleutels en een draagbare speaker, zijn niet gevonden.

 

Signalement
Het slachtoffer schatte de drie daders ongeveer 17/18 jaar oud. De jongen die hem geslagen zou hebben is een negroïde jongen, ongeveer 1.85m lang, normaal postuur, zwart kort krullend haar, smal gezicht.

 

De dader die met de rugtas van het slachtoffer wegfietste droeg een zwartig petje, een zwarte jeans, was ook 1.85m lang, normaal postuur en leek een soort rastahaar te hebben.

De derde jongen was kleiner, 1.70m lang, droeg een zwarte, korte jas, een petje met daar overheen een capuchon, normaal postuur en een licht getinte huidskleur.

 

Tips?
De politie onderzoekt deze beroving en is dringend op zoek naar tips of meer getuigen. Heb je iets gezien van dit voorval, of denk je wellicht de drie daders te hebben gezien of hen te herkennen aan het signalement? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.