Redactie 112 0 reactie(s) za 28 april 2018, 23:07

Wilde achtervolging door Apeldoorn eindigt in Teuge

Laatst bijgewerkt: zondag 13:03 uur

APELDOORN / TEUGE – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 april 2018, omstreeks 03.05 uur, reden agenten over de Zonnedauw richting Kanaal Noord in Apeldoorn. Aldaar zagen ze een voertuig die de aandacht trok en wilden ze controleren. Het voertuig stopte heel even om te kijken of de agenten hem volgden en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

 

De achtervolging werd ingezet en meerdere eenheden werden aangestuurd door de meldkamer. Het voertuig reed met extreem hoge snelheden kris kras door Apeldoorn. Er werd met snelheden gereden van 150 kilometer per uur. De bestuurder deed er alles aan om aan de politie te ontkomen en maakte hierbij onder andere meerdere keren gebruik van het fietspad op de Laan van Spitsbergen, reed al spookrijdend over de Laan van Maten en negeerde de geslotenverklaring op de Stationsstraat. Tijdens de achtervolging kwamen de vonken onder het voertuig vandaan. Het kenteken dat op het voertuig zat bleek vals te zijn.

Uiteindelijk reed het voertuig via de Deventerstraat richting Teuge. In Teuge op de Rijksestraatweg kon het voertuig door twee politie eenheden worden klem gereden en kon de verdachte; een 40 jarige Poolse man uit Apeldoorn, worden aangehouden.

De kentekenplaten bleken over de originele kentekenplaten te zijn bevestigd. Tevens lag er inbrekersgereedschap in het voertuig en werd er een mes aangetroffen. Het inbrekers gereedschap en de valse kentekenplaten en het voertuig zijn inbeslag genomen.

Tevens wordt er een proces verbaal artikel 5 wegenverkeerswet 1994 ten laste gelegd. Hierin worden alle verkeersovertreding verwerkt zoals:
– Negeren stopteken
– Snelheid
– Rijden over het fietspad
– Spookrijden
– Het veroorzaken van gevaar of hinder op de openbare weg

Ook weigerde de verdachte mee te werken aan de drugstest.

Tevens is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en zal hij worden aangemeld voor cursus ( educatieve maatregel gedrag) die hij ook zelf mag betalen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.