Redactie 112 0 reactie(s) zo 17 mei 2020, 16:52

Brandweer Apeldoorn druk met het blussen van meerdere buitenbrandjes

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 17 mei zijn er in Apeldoorn drie brandjes geweest waarvan brandstichting niet wordt uitgesloten.

 

De eerste melding kwam zaterdagavond al binnen, om 23.00 uur zag een treinmachinist rook langs het spoor tussen Apeldoorn en Deventer en schakelde de brandweer in. Ter hoogte van de fietsspoorbrug bij de Voorwaarts stond een stuk berm van 2 bij 3 in brand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuurtje snel onder controle.

 

Rond 01.00 uur kwam de volgende melding binnen. In het Matenpark, ter hoogte van de Adelbrechtgaarde stond een stuk berm en struiken in brand. Hierbij kwam behoorlijk veel rookontwikkeling vrij en zorgde voor de nodige stank/brandlucht in de wijk. Ook de politie kwam een kijkje nemen bij deze brand omdat er al vaker brandstichtingen zijn geweest in het Matenpark.

 

Omstreeks 02.35 werd de laatste brand gemeld, deze was aan de Koning Lodewijklaan. Een ondergrondse container was in brand gevlogen. Ook hierbij kwam redelijk wat rook vrij. De brandweer moest wacht op Circules, zij kwam met een grote container waar de ondergrondse container in werd leeg gegooid en de brandweer deze kon afblussen. De brandweer had het vuurtje snel uit waarna zij retour konden.

 

Bij alle branden lijkt er sprake te zijn van brandstichting, Apeldoorn wordt de laatste geteisterd door kleine brandjes. De politie heeft dit inmiddels in onderzoek en rijdt vaker door bijvoorbeeld het Matenpark.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.