Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 22 mei 2020, 3:42

Omwonenden Matenpark gaan vlammen te lijf met tuinslang

Laatst bijgewerkt: zondag 13:09 uur

APELDOORN – De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag 22 mei uitgerukt naar het Matenpark ter hoogte van de Ferguutgaarde in Apeldoorn. Hier stond een stuk bosschage in brand van ongeveer 20 vierkante meter.

 

De brandweer werd rond 1.00 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers, een man en een vrouw, de brand ontdekte. Zij riepen om hulp van omwonenden die vervolgens de brandweer belde en met een tuinslang de brand te lijf gingen. De gealarmeerde brandweer stond op dat moment nog bij een brand elders in Apeldoorn de Maten, iets voor 1.00 uur werd namelijk een gelijke soort brand gemeld aan de Landdrostlaan. Echter was de brandweer snel ter plaatse. Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog in de lucht. De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle waarna zij konden beginnen met nabluswerkzaamheden.

 

Het Matenpark wordt de laatste maanden geteisterd door branden, zo zijn er al tientallen brandjes geweest. De politie surveilleert om die redenen vaker door en langs het park. In alle gevallen dat er brand was in het park, bleek er ook sprake te zijn van brandstichting net zoals deze keer.

 

Na ongeveer een uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.