Logo 112Apeldoorn

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 14 juli 2020, 18:05

Olieachtig spoor van enkele honderden meters in het Apeldoorns Kanaal

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:10 uur

APELDOORN – Het Apeldoorns Kanaal is in de bebouwde kom van Apeldoorn flink verontreinigd. Een olieachtig spoor dat zich over enkele honderden meters uitstrekt is maandag ontdekt.

 

Het Waterschap Vallei en Veluwe staat voorlopig voor een raadsel. Onbekend is om wat voor een goedje het precies gaat. En ook hoe het in het water terecht is gekomen. De beheerder van het kanaal is er uiteraard hoe dan ook niet blij mee. Het kan niet anders dan dat de onbekende substantie slecht is voor planten en dieren, benadrukt woordvoerder Marja Reijnders.

 

De vervuiling is opgevallen ter hoogte van de fietsbrug in Apeldoorn Zuid. De stof had zich volgens het waterschap over zo’n 700 meter verspreid. Die organisatie is er maandagavond over getipt door de gemeente Apeldoorn. Daarna heeft het schap geprobeerd het in te dammen om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Met een skimmer, een soort stofzuiger, is geprobeerd de vieze laag van het water te halen. Omdat dat onvoldoende effect had, wordt nu ook andere apparatuur ingezet.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.