Redactie 112 0 reactie(s) wo 26 augustus 2020, 16:33

ROC in Apeldoorn korte tijd ontruimd vanwege brandalarm

Laatste update: 22 aug 2021 13:10 uur

APELDOORN – Het ROC Aventus aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn is woensdagmiddag korte tijd ontruimd geweest nadat er een brandalarm afging. Leerlingen en leraren moesten daarom korte tijd buiten in de regen staan.

 

De brandweer werd rond 14.25 uur gealarmeerd en was snel ter plaatse. Bij aankomst stonden de leerlingen die sinds kort op de school zitten buiten. Op de locatie van het ROC worden deze week namelijk introductie lessen gegeven aan nieuwe leerlingen. Voor sommige is het schooljaar dus anders gestart dan normaal. De inmiddels ter plaatse gekomen brandweerlieden gingen met ademluchtflessen op hun rug de school binnen. In overleg met de BHV werd bekeken waar het alarm was af gegaan. Eenmaal op de juiste plaats bleek het te gaan om een loze melding en mocht iedereen weer het school gebouw naar binnen.

 

De brandweer kon na een korte inzet weer retour. Waardoor het alarm is afgegaan is niet bekend. Vorige week ging er ook al een brandalarm af in het ROC gebouw, ook toen was er sprake van een loze melding.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons