Redactie 112 0 reactie(s) vr 06 november 2020, 15:43

Apeldoorner (28) gepakt met illegaal vuurwerk

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – Op zondag 1 november stak een man illegaal vuurwerk af in Apeldoorn. Een alerte omwonende vatte hem in de kraag en belde de politie. Het bleek te gaan om een 28-jarige man, woonachtig in Apeldoorn. Hij werd aangehouden en biechtte op dat er in zijn woning nog meerdere Cobra’s en nitraten lagen.

In zijn woning trof de politie 80 nitraten en 87 Cobra’s 6 aan. Levensgevaarlijk voor de omgeving; het vuurwerk is dan ook direct in beslag genomen en zal worden vernietigd.

 

Straffen
Het in het bezit hebben en/of verhandelen van illegaal vuurwerk zorgt vrijwel altijd voor een strafblad. De rechter kan een maximale gevangenisstraf van zes jaar opleggen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

 

Alertheid omwonenden
De politie kon dit gevaarlijke vuurwerk in beslag nemen door een alerte omwonende. Melden loont en kan altijd via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via 0800-7000. De schade kan gigantisch zijn als er iets misgaat met het opgeslagen vuurwerk. Het opsporen en in beslag nemen van dit vuurwerk heeft dan ook hoge prioriteit.

 

Er is een proces-verhaal opgemaakt en de zaak zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.