Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) zo 27 december 2020, 17:56

Storm Bella raast over Apeldoorn en richt de nodige schade aan

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

REGIO – De brandweer in de Gemeente Apeldoorn is afgelopen nacht en vanochtend druk bezig geweest met het afhandelen van stormschade meldingen.

 

De eerste melding kwam zaterdagavond vlak voor middernacht binnen bij de meldkamer. Een grote tak was op de Joost van den Vondellaan in Apeldoorn gevallen. De brandweer kon de tak snel van de weg verwijderen waarna zij het wegdek hebben geveegd.

 

Twello
Vanochtend werden rond 06.30 uur de vrijwilligers van het brandweerkorps uit Twello uit bed geroepen vanwege een stormschade aan de Rijksstraatweg ter hoogte van Twello. Na een korte klus kon de brandweer weer retour.

 

Nog geen 2 uur later (8.30 uur) werden de brandweerlieden opnieuw naar de Rijksstraatweg gestuurd voor opnieuw een stormschade. Er bleek een deel van een boom op het fietspad te zijn gewaaid. Nadat de brandweerlieden het wegdek weer vrij hadden gemaakt konden zij retour richting de kazerne.

 

Klarenbeek
Even voor 10.00 uur viel er een grote dikke boom om op de Hooiland in Klarenbeek. De boom versperde de weg. Hierop werd de brandweer in kennis gesteld. De klarenbeekse brandweermannen wisten de boom na enige tijd van de weg te krijgen. Na enige tijd werd de weg weer vrijgegeven. De gemeente is in kennis gesteld om de boom later op te halen.

 

Apeldoorn
De Apeldoornse brandweer werd rond 10.10 uur gealarmeerd voor ook een stormschade, ditmaal aan de Jachtlaan. De brandweer was snel ter plaatse en had de klus snel geklaard.

Niet veel later werd de hoogwerker van de Apeldoornse brandweer gealarmeerd voor een melding aan de Stationsstraat. Met behulp van de hoogwerker was de gevaar zetting snel weg en kon de brandweer in pakken en retour kazerne.

 

Klarenbeek

De brandweerlieden van korps Klarenbeek konden zondag aan het einde van de ochtend opnieuw uitrukken voor een stormschade melding. Ditmaal aan de Kopermolenweg. De brandweer had deze klus snel geklaard. De weg werd vanwege de inzet korte tijd afgezet.

 

Apeldoorn

De Ugchelse brandweer vrijwilligers werden zondagmiddag ook gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Driehoek in Apeldoorn. Dit omdat de beroepskrachten van post Apeldoorn centrum al waren uitgerukt voor een melding aan Het Sebastiaanplein. Hier ging namelijk een rookmelder af. De brandweerlieden van het Ugchelse korps waren snel ter plaatse aan de Driehoek. Bij aankomst bleek er een takje los te hangen in een boom. De brandweerlieden hebben de tak verwijdert waarop zij retour konden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.