Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) wo 20 januari 2021, 3:14

Brandweer spoelt riool door aan de Wolwevershorst vanwege vreemde lucht

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

APELDOORN – De brandweer is dinsdagavond gealarmeerd nadat bewoners van de Wolwevershorst in de Apeldoornsewijk de Maten, een vreemde lucht waarnamen.

 

Eerder deze week was er ook al een gaslekkage in de straat, deze was veroorzaakt nadat medewerkers tijdens het aanleggen van glasvezel, een gasleiding raakte. De brandweer kwam toen ter plaatse om de situatie veilig te stellen waarna Liander het lek dichte.

 

De melding van dinsdagavond kwam rond 23.15 uur binnen. De bewoners roken een vreemde lucht in hun woning, dit bleek het geval bij meerdere woningen waarop besloten werd de brandweer in te schakelen. Deze was snel ter plaatse waarna de brandweerlieden op onderzoek uit gingen.

 

Al snel bleek de vreemde lucht uit het riool te komen. De brandweerlieden hebben meerdere putdeksel open gemaakt om metingen te verrichten. In de straat was een benzine achtige lucht waar te nemen.

 

De brandweer besloot om het riool door te spoelen aangezien deze lucht uit het riool kwam. Hierop werd er een tankwagen gealarmeerd met zo’n 16000 liter water aan boord om het riool door te spoelen.

 

Vanwege de inzet van de brandweer werd de straat deels geblokkeerd door de brandweerwagens. Waardoor de benzine in het riool is belandt is nog onduidelijk. De brandweer kon na ongeveer een uur retour richting de kazerne.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.