Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) ma 01 maart 2021, 3:43

Uitslaande brand verwoest woning aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

APELDOORN – In Apeldoorn is afgelopen nacht een monumentale woning compleet afgebrand. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

De brandweer rukte volgens 112 Meldingen Apeldoorn iets voor 00.30 uur uit naar de woning aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn nadat de bewoners de brand, die vermoedelijk in de schoorsteen is begonnen, ontdekte. De bewoners, een man en een vrouw zaten beneden en waren op het moment van de brand nog wakker. Een van de twee hoorde een raar geluid uit de openhaard komen waarna zij de brand ontdekte. De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen en schakelde de brandweer in.

 

De brandweer was snel ter plaatse maar bij aankomst stond het gehele rieten dak van de woning al volledig in brand. De brandweer schaalde op naar middel brand waarop meerdere brandweerwagens ter plaatse kwamen ter ondersteuning. De brandweer had na zo’n 1.5 uur blussen de brand onder controle. Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookontwikkeling trok over een deel van de wijk Osseveld maar ook de brandweer lucht was goed te ruiken in de wijde omgeving.

 

De brandweer bluste onder andere vanuit een hoogwerker. Ook moesten de brandweerlieden het riet van het dak verwijderen om de brand goed uit te krijgen.

 

Een buurtbewoonster vertelde dat zij een bedje klaar had staan voor de bewoners mocht dat nodig zijn. De bewoners worden momenteel op gevangen door buren. Zij zijn erg geschrokken.

De woning, die in 1900 is gebouw, brandde tot de grond toe af. Enkele muren zijn nog overeind gebleven maar de woning moet als verloren worden beschouwd. De Veenhuizerweg was gedurende de hele nacht afgesloten wegens de brand bestrijding.

 

De brandweer is tot in ieder geval vroeg in de ochtend bezig met nablus werkzaamheden. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend, de vraag is dan ook nog of dit nog achterhaald kan worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.