Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) do 25 maart 2021, 16:23

Politie Apeldoorn waarschuwt voor forse toename diefstal elektrische fietsen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

APELDOORN – Politie Apeldoorn constateerde de afgelopen weken een forse toename van diefstal van elektrische fietsen. In de afgelopen week is hiervan een record aantal van maar liefst 20 aangiftes binnen gekomen. De politie waarschuwt daarom dat het niet langer voldoende is om uw elektrische fiets ‘gewoon’ op slot te zetten. Hieronder volgen enkele tips om deze diefstallen moeilijker mogelijk te maken:

– Gebruik minimaal twee sloten die ART-goedgekeurd zijn en zet uw fiets daarmee zoveel mogelijk vast aan een fietsenrek, boom of straatmeubilair.
– Stal de fiets liefst achter slot en grendel, ook thuis en in een (bewaakte) fietsenstalling.
– Fietsen die zijn uitgerust met een track & trace-systeem worden vaker terug gevonden.

Verder vraagt de politie iedereen om bij een verdachte situatie te bellen met de meldkamer van de politie via 112. Op deze manier kunnen zij ons samen met u maximaal inzetten om deze toegenomen vorm van criminaliteit terug te dringen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.