Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 26 maart 2021, 4:10

Rookmelder wekt bewoners van woning in Klarenbeek bij brand in keuken

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

KLARENBEEK – Dat rookmelders belangrijk zijn bleek afgelopen nacht wel weer. Bewoners van een woning aan de Blaarschoten in Klarenbeek, werden gewekt door een rookmelder, toen er brand uitbrak in de keuken.

 

De bewoners lagen te slapen, toen de brand uitbrak. De bewoonster werd wakker, rook een brandlucht en hoorde de rookmelders afgaan waarna zij haar man wekte. Toen de twee gingen kijken stond de beneden verdieping al vol rook.

 

In de keuken bleek brand te zijn ontstaan bij de vaatwasser. Vermoedelijk door kortsluiting, laat de politie weten. De bewoner, heeft met een brandblusser, die in de woning aanwezig was, geprobeerd de brand te blussen. Dit leek effect te hebben alleen laaide het vuur weer op. Ondertussen werd de brandweer gealarmeerd die met spoed ter plaatse kwam.

 

De brand werd opgeschaald naar (middel)brand wegens de hoeveelheid rook en omdat de woning in het buitengebied ligt zodat er voldoende watertoevoer is mocht dat nodig zijn.

 

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en gedoofd. Door snel handelen van de bewoners en de brandweer was het vuur beperkt gebleven tot de keuken.

 

De bewoners stonden in hun pyjama en werden door de hulpdiensten warm gehouden met dekens. Het met spoed ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft zowel de vrouw, als man, onderzocht in de ambulance. Beide hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

 

Volgens de man, waren er toen zij er kwamen wonen geen rookmelders aanwezig in de woning. De bewoners plaatse rookmelders in hun woning zodat ze altijd gewekt konden worden als er iets aan de hand was. “Je weet het nooit, dat blijk vandaag maar weer” zei de man.

 

De bewoners konden vannacht niet terug naar hun woning. Zij zullen de nacht elders onder moeten brengen; Aldus de bewoner.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.