Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) zo 28 maart 2021, 5:01

Brandweer uren druk met melding van terpentine lucht in Twello

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

TWELLO – De brandweer is zaterdag uren druk geweest met een melding van een vreemde lucht aan de Oude Rijksstraatweg in Twello.

 

Rond 15.00 uur roken bewoners een vreemde lucht, wat rook naar terpentine. Hierop schakelde zij de brandweer in, die op onderzoek uit ging. Er werden metingen verricht maar hier kwamen niet echt hele hoge waardes uit. Wel was de terpentine lucht goed waar te nemen bij de woningen. Het vermoeden bestond dat de terpentine lucht uit het riool kwam. Daarom ging de brandweer op onderzoek uit in de buurt. Er werden putdeksel los getrokken om te ruiken of de terpentine lucht ook daar waar te nemen was. Dit bleek het geval.

 

Na ongeveer 2/3 uur speuren, werd er nog steeds geen duidelijke oorzaak gevonden waar de terpentine vandaan kwam. Hierop werd besloten om het riool te spoelen. De brandweer pompte het water via een waterput op om het vervolgens in het riool te laten komen.

 

Rond 20.00 uur, zo’n 5 uur na de melding, was de brandweer nog steeds bezig met het spoelen van het riool. Ook werd nog steeds geprobeerd de oorzaak te achterhalen.

 

Nadat de brandweer bijna 6 uur langs ter plaatse is geweest, werd besloten om in te pakken en retour te gaan naar de kazerne. Of de terpentine lucht op dat moment was verdwenen, is niet bekend. Het waterschap en de gemeente zijn in kennis gesteld. Zij gaan het incidenten verder afhandelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.