Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 02 april 2021, 3:02

Jongens betrapt bij brandstichting container op parkeerplaats aan de Zilverschoon in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 13:12 uur

APELDOORN – Een beveiliger zag in de nacht van donderdag op vrijdag vier personen een container in brand steken naast een auto op een parkeerplaats aan de Zilverschoon in Apeldoorn. De container stond tegenover de Mheenhal, hier worden door de GGD vaccinaties gezet tegen het coronavirus.

 

De beveiliger zag rond 00.20 uur vier personen rondom een container lopen. Toen hij beter ging kijken zag hij hoe een van hen iets in de container gooide waarna al vrij snel vlammen zichtbaar waren. Hierop belde hij de brandweer. De brandweer kwam met spoed ter plaatse omdat de brandende container in de buurt stond van een geparkeerde auto.

 

De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur in de container snel onder controle. Omdat de brandweerlieden veel water nodig had, werd er een waterwagen gealarmeerd met zo’n 16000 liter water aan boord.

 

De personen die rondom de container stonden, gingen nadat zij waren betrapt er als een haas vandoor. De politie heeft nog naar hen uitgekeken in het naastgelegen Mheenpark maar heeft voor zover bekend niemand aangehouden.

 

De container lag vol met afval, daarom koste het de brandweer aardig wat tijd om alle brandende resten uit de krijgen. Na ongeveer een uur was de brand helemaal uit waarop de brandweer kon in pakken en terug naar de kazerne kon.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.