Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 april 2021, 21:36

Gemeente sluit kledingwinkel in Apeldoorn, eigenaar houdt zich niet aan de coronaregels

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

APELDOORN – Vrijdagmiddag 16 april heeft de gemeente Apeldoorn de kledingwinkel CK Trendy Fashion voor onbepaalde tijd gesloten. De ondernemer heeft zich volgens burgemeester Ton Heerts herhaaldelijk niet aan de coronaregels gehouden. Ondernemer Bert Kersten ging open en gaf kledingstukken ‘gratis weg’. Het was een wanhoopsactie.

 

Woensdag kondigde Kersten in een noodkreet aan zijn winkel CK Trendy Fashion te openen omdat hij naar eigen zeggen geen andere keuze meer heeft. De huidige maatregelen, zoals het vooraf maken van afspraken, zorgen ervoor dat klanten de winkel nog maar zelden weten te vinden. Bovendien werd de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), dat ondernemers moet helpen tegen inkomensverlies, afgewezen.

Burgemeester Heerts bood de ondernemer hulp en vroeg hem zich aan de regels te houden. Vrijdagmiddag bleek dat de winkelier dat niet deed. Het was dusdanig druk dat de politie moest ingrijpen. Voor de gemeente is daarom de maat vol. De winkel moet voor onbepaalde tijd dicht.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.