Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) zo 09 mei 2021, 3:27

Vlammen slaan uit dak van basisschool De Marke in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 9 mei is brand uitgebroken bij basisschool De Marke aan de Holtrichtersveld in Apeldoorn. Volgens 112 Meldingen Apeldoorn werd de brandweer om 02:22 uur gealarmeerd.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak en was de rook in een groot deel van de Apeldoornsewijk de Maten te zien. De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’ dit houdt in dat er drie blusvoertuigen ter plaatse komen. Naast de drie blusvoertuigen waren er ook twee waterwagens, een slangenwagen en ondersteund materiaal aanwezig.

 

De brandweer had het vuur na zo’n 2 uur blussen onder controle. Echter was de brand nog niet uit. De brandweer is nog lange tijd bezig met nabluswerkzaamheden.

 

Volgens officier van dienst Emiel Horstink, zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de politie. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten, gezien het pand al geruime tijd leeg staat. Ook is het niet de eerste keer dat er in deze oude basisschool brand woedt. Tijdens de jaarwisseling, werd er een vuurwerkbom door een ruit heen gegooid, een gordijn in een klaslokaal vatte toen vlam.

 

De brand trok ondanks het late tijdstip, nog best veel bekijks van onder andere jongeren en buurtbewoners. Dezelfde buurtbewoners geven aan dat er de afgelopen week veel jongeren op en rond het school gebouw zaten. De buurt is er dan haast wel vrijwel zeker van dat de brand zou zijn aangestoken.

 

De omgeving is door de politie afgezet zodat de brandweer genoeg werkruimte heeft.

 

Sloop

Het 45 jaar oude pand van De Marke staat leeg en wordt gesloopt. De school is tijdelijk verhuisd naar het Markerichtersveld.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.