Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) di 11 mei 2021, 16:10

Miauwende kat houdt bewoners wakker aan het Karnhuis in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

APELDOORN – De brandweer is dinsdagochtend gealarmeerd voor een dier op hoogte aan het Karnhuis in Apeldoorn. Een jonge kat zat boven op het dak van een woning en kon niet zelfstandig meer naar beneden.

 

De eigenaresse van de kat, belde de brandweer. Zij vond het zo zielig evenals meerdere buurtbewoners. De kat zat namelijk al zo’n 24 uur op het dak te miauwen. Ook vannacht hield het katje de bewoners wakker, de kat heeft namelijk de hele nacht nog op het dak gezeten.

 

De opgeroepen brandweerlieden waren snel ter plaatse. Met behulp van een hoogwerker en een schepnet werd geprobeerd de kat te vangen. Een eerste poging mislukte, de tweede had wel succes. De kat werd vervolgens naar beneden gebracht waarna een brandweerman de kat terug overhandigde aan de eigenaresse. Zij bracht vervolgens de kat direct naar binnen zodat deze niet opnieuw de dans kon ontspringen.

 

De inzet van de twee brandweerwagens en de brandweerlieden trok aardig wat bekijks in de straat.

 

Een bewoner grapte “Mag wat kosten hè zo’n kat” waarop de brandweer reageerde “Ook dit hoort erbij, wij zijn er voor mens en dier”

 

Na een inzet van zo’n 40 minuten keerde de brandweer terug richting de kazerne.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.