Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) di 11 mei 2021, 23:02

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in Apeldoornse wijk De Maten

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

APELDOORN – Aan de Minstreelshoeve in de Apeldoornse wijk De Maten heeft de politie dinsdagavond een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

 

Rond 18.00 uur traden volgens omwonenden de agenten de woning binnen. In de schuur achter de woning troffen de agenten een grote hoeveel ‘illegaal’ vuurwerk aan. Hierop werd een explosieven verkenner ingeschakeld die vervolgens de EOD inseinde. De Explosieven opruimingsdienst heeft een deel van het vuurwerk meegenomen. Het andere deel werd door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Het onderzoek bij de woning heeft in totaal zo’n 4 uur geduurd.

 

De politie heeft een persoon aangehouden. Het zou gaan om een bewoner van de woning. De buurt is geschrokken, een bewoonster laat weten ‘wat nou als er brand was uitgebroken in het schuurtje, dan was het heel anders afgelopen.’

 

De politie kan momenteel niet meer zeggen dan dat zij een onderzoek zijn gestart en een verdachte aan het verhoren zijn. Over hoeveel kilo vuurwerk het gaat is dan ook nog niet duidelijk.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.