Logo 112Apeldoorn

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 mei 2021, 4:36

Deze musthaves neem je mee naar de sportschool

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 aug 2021 om 12:38 uur

Na een jaar veel thuiswerken en activiteiten binnenshuis, is voor veel mensen de sportschool en buiten sporten een goede uitlaatklep Of je nou iedere dag of een paar keer per week aan het sporten bent, er zijn altijd spullen die handig zijn om mee te nemen. Ben je benieuwd welke musthaves jij echt niet kan missen in je sporttas? Lees dan snel verder.

 

Weerstandsbanden

Sinds een aantal jaar is deze trend niet meer weg te denken in je fitnessroutine: weerstandsbanden. Weerstandsbanden zijn elastieken in verschillende diktes. Door deze te gebruiken tijdens je work-outs geef je jezelf een extra uitdaging. Weerstandsbanden zorgen ervoor dat er weerstand wordt gegeven, waardoor je meer kracht moet zetten. Perfect tijdens een squat of een goede pull-up.

 

Draadloze oordopjes of een koptelefoon

Wat nog meer onmisbaar is tijdens een goede sportsessie is natuurlijk muziek. Alhoewel sportscholen zelf ook muziek afspelen, is het vaak net niet de muziek waar jij blij van wordt. Niets werkt motiverender dan sporten met  jouw eigen afspeellijst. Draadloze oordopjes of een draadloze koptelefoon maken deze ervaring dan nog net iets gemakkelijker. Geen last van een snoertje, maar wel je genieten van je eigen favoriete nummers.

 

Bidon

Door al dat zweten tijdens en na het sporten krijg je dorst. Dan kun je natuurlijk een plastic flesje meenemen, maar je kan ook kiezen voor een milieuvriendelijke optie: een bidon. Een bidon is een waterfles die met name tijdens het sporten heel fijn is. Bidons hebben namelijk een speciale drinktuit die er niet alleen voor zorgt dat de bidon fijn is om uit te drinken, maar ook dat de bidon niet lekt. Wat een bidon extra leuk maakt, is dat je bidons kan laten bedrukken met je eigen naam, ontwerp of zelfs logo. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat je altijd uit je eigen fles drinkt.

 

Yogamatje

Het klinkt voor de hand liggend, maar het hebben van een yogamatje maakt je oefeningen een stuk comfortabeler. Het maakt de ondergrond minder koud en je ligt een stuk zachter. Yogamatten helpen bij meer stabiliteit bij onder andere evenwichtsoefeningen. Ook zijn er speciale ‘sticky’ yogamatten die ervoor zorgen dat de mat goed recht blijft liggen. Zo is er geen kans op slipgevaar.

 

Sporthanddoek

Sporthanddoeken zijn vaak gemaakt van extra absorberend materiaal waardoor deze fijner zijn tijdens het sporten dan een gewone handdoek. Sporthanddoeken zijn niet alleen fijn om jezelf op te frissen tussen de oefeningen door, maar ook om je fitnessapparaat netjes achter te laten voor de volgende gebruiker.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.