Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 28 mei 2021, 6:46

Gewonde en twee stoeptegels door ruit bij onenigheid op het Marktplein in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:13 uur

APELDOORN – De hulpdiensten zijn donderdagavond vlak voor middernacht gealarmeerd voor een steekpartij op het Marktplein in Apeldoorn, vlak voor het gemeentehuis.

 

Rond 23.45 uur werd 112 gebeld nadat een conflict tussen meerdere personen uit de hand liep. Daarbij liep een man verwondingen op aan zijn hand. Meerdere politiewagens, vijf stuks in totaal en een ambulance, kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen de hulpdiensten twee mannen aan. Het gewonde slachtoffer werd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld terwijl agenten de omgeving afzetten voor onderzoek. Ook probeerde de politie het verhaal aan te horen van de man die bij het gewonde slachtoffer was.

 

Op straat, ter hoogte van het sushi restaurant Shabushabu, was een behoorlijk bloed spoor te zien die zeker verspreid was over zo’n 5 meter. De gewonde man werd na behandeling in de ambulance, toch voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis aldus de officier van dienst van de politie.

 

Omdat het verhaal heel onduidelijk was en omdat de vraag is of er überhaupt ieen mes of een scherp voorwerp is gebruikt, ronde de politie het onderzoek ter plaatse snel af.

 

Volgens de officier van Dienst, konden beide mannen weinig vertellen en blijft het onduidelijk wat er precies is voorgevallen. Naast de twee mannen die op het Marktplein werden aangetroffen, zou er nog een derde persoon bij het conflict betrokken zijn geweest. Deze zou een mobiele telefoon hebben gejat van de twee personen die op het marktplein stonden. Maar gezien de alles nog te onduidelijk is kan de politie er niet veel mee, wel wordt alles vastgelegd.

 

De man die bij het gewonde slachtoffer was, ging plotseling vervelend doen tegen de politie, na meerdere waarschuwingen, vertrok de man uiteindelijk van het Marktplein en liep in de richting van het station.

 

Niet veel later, zorgde de man, die eerder door de politie was weggestuurd opnieuw voor problemen. Op de Stationsstraat vlakbij het station, ontstond er namelijk opnieuw een conflict. Hier werd wat heen en weer geduwd en niet veel later gooide de weggestuurde man twee stoeptegels door een ruit van een woning. Uiteindelijk vielen er nog klappen en zorgde omstanders dat de boel niet uit de hand liep.

 

Zij schakelde de politie in die de man, die eerder door hen was weggestuurd, werd aangehouden voor het verstoren voor de openbare orde. Hij is in een politiebusje afgevoerd naar het politiebureau. Hij kreeg van de agenten een spuugmasker op, zodat hij niet richting de agenten kon spugen. Hij zal morgen door de recherche worden verhoord, dan zal er ook worden bekeken of hij zal worden vervolgd voor vernielen.

 

Wat precies de aanleiding voor beide conflicten is geweest, is nog een raadsel.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.