Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) di 01 juni 2021, 1:36

Grote brand verwoest leegstaande woning aan de Spelderholt in Beekbergen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

BEEKBERGEN – Aan het Spelderholt in Beekbergen heeft de nacht van maandag op dinsdag 1 juni een uitslaande brand gewoed in een leegstaande woning.

 

De brandweer kreeg volgens 112 Alarmeringen Beekbergen rond 23.45 uur een alarmeerde oproep binnen. Omwonenden zagen in de verte een vuurzee en flinke rookontwikkeling waarna zij de brandweer alarmeerde, niet veel later kreeg de brandweer opnieuw een melding dat het zou gaan om een uitslaande brand in een leegstaande woning.

 

De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op naar het sein ‘middelbrand’. De brandweer kwam naast twee blusvoertuigen, ook ter plaatse met twee waterwagens, beiden met zo’n 16000 liter water aan boord.

 

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij die in een groot deel van Beekbergen was te zien. Ook was er een behoorlijke vonken regen zichtbaar in de omgeving.

 

Na zo’n anderhalf uur blussen had de brandweer het vuur snel onder controle. De oorzaak van de verwoestende brand is nog onduidelijk. Evenals de vraag of het gaat om brandstichting, echter zal de kans klein wezen om dit te kunnen achterhalen gezien er van het gehele pand vrij weinig van over is.

 

Officier van Dienst Emiel Horstink, gaf tegen half twee aan dat de brandweer nog enige tijd bezig zou zijn met sloop en nabluswerkzaamheden. Voor de sloopwerkzaamheden is een graafmachine in gezet, die de nog recht op staande muren omver duwde.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.