Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) wo 09 juni 2021, 16:28

Brandweer Apeldoorn redt opnieuw eendjes uit de riolering [video]

Laatst bijgewerkt: zondag 13:13 uur

APELDOORN – De brandweer van Apeldoorn moest woensdagmorgen opnieuw in actie komen op het Mercatorplein in Apeldoorn, voor twee baby eendjes die vast zaten in de riolering.

 

De twee eendjes waren klein genoeg om door een hek heen te kruipen, alleen de moeder kon hier niet doorheen. Moeder eend maakte zich ernstige zorgen met een hoop gekwaak als gevolg.

Omstanders hoorde het gepiep en het gekwaak van de moeder eend en gingen kijken wat er aan de hand was, zij zagen de eendjes in de riolering zitten. Zij schakelden de hulp van de brandweer in.

 

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse, waaronder een hoogwerker. Dit omdat de hoogwerker een schepnet bij zich heeft waar ze de eendjes mee uit de put kunnen scheppen. De brandweer kon door water in de put te spuiten de twee eendjes bevrijden en het gezin weer herenigen. Afgelopen zaterdagavond zat hetzelfde stel ook al vast in de riolering op dezelfde plek, echter missen er twee eendjes uit het gezin. De gemeente is in kennis gesteld om het gat dicht te maken.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.