Logo 112Apeldoorn

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 25 juni 2021, 19:51

Juridisch advies van een letselschade bureau over letselschade bedragen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12:38 uur

Wanneer er een ongeval plaatsvindt, is er mogelijk sprake van letselschade. Letselschade omvat alle veroorzaakte schade na een ongeval. Het ongeval kan van alles zijn. Van een hondenbeet, tot een auto ongeluk, tot een bedrijfsongeval. Voor al deze ongevallen geldt: wanneer iemand aansprakelijkheid erkent, heb je recht op een schadevergoeding. Lees hier alles over het juridisch advies van een letselschade bureau.

 

Waarom heb ik juridisch advies nodig?

Wanneer je door schuld van een ander letsel oploopt, dan is het van belang om daar juridisch advies voor te vragen. Iedere situatie vergt weer andere kennis. Wanneer je niet gespecialiseerd bent in letselschade, is het lastig om de bomen door het bos te zien. Letselschade wordt veroorzaakt door onder andere:

 

  • ongeval veroorzaakt door dieren;
  • verkeersongeval;
  • bedrijfsongeval;
  • andere oorzaken.

 

Een juridisch adviseur van een letselschadebureau weet wanneer je wel of niet recht hebt op een schadevergoeding. Om deze reden is het waardevol om met een specialist in zee te gaan. Naderhand worden deze kosten meegenomen in de schadeclaim.

 

Wat doet een letselschade advocaat? En wat zijn mogelijke letselschade bedragen?

Een letselschade advocaat staat een slachtoffer bij die letsel heeft opgelopen door de schuld van een ander. Een letselschade advocaat heeft een algemene juridische opleiding aan een universiteit gevolgd en helpt vaak bij de berekening van letselschade bedragen. Daarna heeft hij/zij een vervolgopleiding gevolgd die specifiek gericht is op het behandelen van letselschade. Het voordeel van een letselschade advocaat is dat hij/zij voor de rechtbank mag procederen. Vaak komt het niet zo ver, maar als het nodig is dan is deze situatie ingedekt. Het komt tot een procedure in de rechtbank wanneer de onderhandeling met de verzekeraar niet slaagt.

 

Een letselschade advocaat draagt zorg voor het complete proces. Van een aansprakelijkstelling opstellen tot het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij. De werkzaamheden van een letselschade advocaat komen pas tot eind wanneer de tegenpartij de schadevergoeding overgemaakt heeft. Aan het begin van het proces wordt beoordeeld of een letselschade advocaat nodig is, of dat een jurist al volstaat. Het hangt af van de situatie.

 

Er zijn advocatenkantoren die werken op basis van ‘’no cure, no pay’’. Dit betekent dat je pas betaalt zodra de schadevergoeding uitgekeerd is. Van de schadevergoeding wordt een gedeelte afgedragen aan de letselschade advocaat. De hoogte van de tarieven hangt af van het advocatenkantoor en de complexiteit van de zaak. 

 

Letselschade heeft vaak grote impact op een leven. Het is belangrijk dat iemand voor je rechten opkomt en zorgt voor een maximale schadevergoeding. Al met al, weet een letselschade advocaat precies wat er moet gebeuren om de schadeclaim tot goed einde te laten komen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.