Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) wo 30 juni 2021, 3:51

Voorbijganger ontdekt brand in viskraam aan de Arnhemseweg in Apeldoorn Zuid [video]

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 30 juni heeft er een brand gewoed in de wel bekende viskraam aan de Arnhemseweg in Apeldoorn Zuid.

 

Rond 02.00 uur ontdekte een voorbijganger de brand waarna deze direct de brandweer alarmeerde. De brandweer kwam met spoed ter plaatse eveneens met de politie. De politie zocht in de omgeving met meerdere eenheden naar ‘verdachte’ personen en/of voertuigen, terwijl de brandweerlieden startten met bluswerkzaamheden.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de onderzijde van de viskraam, van Paling rokerij en vishandel het Aaltje in brand. De brandweer heeft wat planken moeten verwijderen om bij de brandhaard, die lastig te blussen was te kunnen bestrijden. Na enige tijd was het vuur onder controle en geblust.

 

De brandweer heeft naast de planken, ook een deur moeten verwijderen, hiervoor moest de brandweer zwaar geschut inzetten omdat meerdere pogingen daarvoor niet lukten. De brandweer moest namelijk ook in de viskraam controleren of daar geen brandhaarden aanwezig waren. Dit bleek niet het geval. Wel hing er aardig wat rook in de kraam.

 

De viskraam heeft door de brand, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is, fikse schade opgelopen.

 

De brandweer kon na ruim een uur retour richting de kazerne. De eigenaren van de viskraam, werden door de politie wakker gebeld en in kennis gesteld. Deze kwamen zo snel mogelijk ter plaatse om de schade op te nemen.

 

Of er in de viskraam, die zo’n 1.5 jaar geleden een nieuwe eigenaar kreeg, open kan is nog maar de vraag gezien er wel veel schade is ontstaan door de brand.

 

De oorzaak van de brand zal nader worden onderzocht. Hieruit zal dan moeten blijken of brandstichting de oorzaak is geweest van de brand of dat er gewoon sprake was van een technische oorzaak.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.