Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) do 29 juli 2021, 16:15

Brandweer assisteert met verwijderen honderden bijen boven speeltuintje in Vaassen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:14 uur

VAASSEN – In een boom aan De Wetstraat in Vaassen hing boven een speeltuintje een groot bijen nest van zo’n 400 a 500 bijen. Omdat de gemeente Epe bang was dat er kinderen gestoken zouden worden door de bijen, werd besloten deze weg te halen.

 

Een gespecialiseerd bedrijf kwam vanmiddag ter plaatse om de bijen weg te halen. Omdat zij er uiteindelijk niet bij konden komen met de ladder werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Postcommandant van de brandweer van Vaassen, benadrukt dat zij normaal dit soort klussen niet doen, maar omdat de bijen nu voor een gevaarlijke situatie zorgden werd besloten dat de hoogwerker van de brandweer kwam assisteren.

 

Twee mannen van het bedrijf gingen in de korf van de hoogwerker. De twee trokken hun imkerspak aan en gingen naar boven. Zij haalden het nest weg en stopten deze in een grote bak.

Omdat in het pak van een van de imkers bijen in terecht was gekomen werd haast geboden naar beneden te gaan. Eenmaal beneden kon hij de bijen uit zijn pak halen.

 

Volgens de man, zaten er zo’n 400 a 500 bijen in het nest. De bijen worden nu gebracht naar een imker. De brandweer kon hierop weer retour. Het weghalen van de bijen trok aardig wat bekijks van omwonenden.

112 Vaassen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Vaassen lees je in onze categorie 112 Nieuws Vaassen. Alle 112 alarmeringen uit Vaassen kan je live volgen via 112 meldingen Vaassen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.