Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 06 augustus 2021, 15:56

Brandweer Apeldoorn rukt uit voor papegaai Mees in boom aan de Amsivarilaan

Laatst bijgewerkt: zondag 13:14 uur

APELDOORN – De brandweer moest vrijdagmiddag weer uitrukken voor een dier op hoogte, dit keer geen kat, maar een papegaai in de boom aan de Amsivarilaan in Apeldoorn.

 

Een voorbijganger zag een papegaai in de boom zitten die veel herrie maakte. Omdat de papegaai mogelijk vast zou zitten in de boom werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam met een hoogwerker, een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit ter plaatse.

 

Echter bleek de papegaai, die Mees heet, niet vast te zitten en beviel hem alle brandweerwagens ook niet, zodra het bakje van de hoogwerker in de buurt van het beest kwam koos hij eieren voor zijn geld en was de vogel gevlogen, waarna de brandweer weer kon inpakken. De brandweerlieden konden er wel de humor van inzien. Ook de zo’n 20 buurtbewoners die stonden te kijken konden er wel om lachen.

 

De papegaai ging nadat hij was weg gevlogen, in een andere boom zitten, zo’n 100 meter van waar hij eerst zat.

 

Papegaai Mees blijkt woonachtig in een appartement aan de Germanenlaan en dat was vlakbij waar de brandweer heen moest. De eigenaar zou meerdere papegaaien hebben waaronder Mees.

De papegaaien vliegen wel vaker rond aldus buurtbewoners.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.