Logo 112Apeldoorn

Redactie ongeval 0 reactie(s) wo 26 juli 2023, 16:34

Parachutist belandt in hoge boom bij vliegveld Teuge

TEUGE – Bij vliegveld Teuge is vanmiddag een parachutist bij de landing in een boom terecht gekomen. Na een reddingsoperatie van zo’n twee uur staat hij weer veilig op de grond.

De parachutist kwam op zo’n vijftien meter hoogte in een boom terecht toen hij op het vliegveld probeerde te landen. De toegesnelde brandweer kon niet bij het slachtoffer komen en schakelde extra hulptroepen in.

Zo kwam er hulp van het hoogte-reddingsteam van de brandweer Amersfoort, het quick response team van de brandweer Hilversum én een arrestatieteam van de politie, dat gespecialiseerd is in klimmen.

Om makkelijker bij de boom waar het slachtoffer in hangt, te kunnen komen, werden bomen er omheen omgezaagd. Ook werd een valkussen neergelegd voor het geval de man zou vallen. Uiteindelijk kon de man veilig uit de boom gehaald worden. Of hij gewond is geraakt, is nog niet duidelijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.