Politie start onderzoek naar opgehangen vlag met hakenkruis langs de A1 bij Stroe
Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 08 augustus 2022, 17:24

Politie start onderzoek naar opgehangen vlag met hakenkruis langs de A1 bij Stroe

Laatst bijgewerkt: dinsdag 03:41 uur
STROE – Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag 6 augustus op zondag 7 augustus, is er langs de A1 bij Stroe een vlag met een hakenkruis opgehangen. Naast het viaduct was ook een kleine bermbrand ontstaan, doordat autobanden in de brand zijn gezet. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen.

Agenten waren ook snel ter plaatse om poolshoogte te nemen bij het viaduct. De vlag is toen direct verwijderd en meegenomen voor nader onderzoek. Het ophangen van een vlag met een hakenkruis is strafbaar. De politie neemt deze kwestie zeer serieus. De recherche brengt momenteel alle informatie, waarover zij beschikt, in kaart om onderzoek te doen naar de eigenaar van deze vlag en wie deze vlag heeft opgehangen. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van camerabeelden. Het onderzoek is in volle gang. Daarin houdt de politie alle scenario’s open.

Informatie delen met politie

De politie graag in contact met personen die tips hebben over de incidenten van afgelopen weekend. Mochten mensen iets gezien en of gehoord hebben, dan vraagt de politie hen dat te delen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden, denk bijvoorbeeld aan dashcam beelden. Contact opnemen kan door te bellen met 0900- 8844.

Liever geheel anoniem tippen, dat kan uiteraard ook. Contact opnemen kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

112-fotograaf geschokt door bedreigingen en verwensingen

Ondertussen wijst een aantal complotdenkers naar de 112-fotograaf als dader, omdat hij er snel bij was om foto’s te maken.

Op één van de foto’s die de fotograaf maakte, was zijn eigen auto te zien. Twitteraars die op zoek gingen naar de dader zagen daar een aanwijzing in om hem mee op te sporen.

De fotograaf maakt foto’s en video’s om te verkopen die aan nieuwsorganisaties. Snelheid is belangrijk in hun vak. Daarom werken ze vaak met een pieper, een apparaatje om de brandmeldingen en politiemeldingen op P2000 te volgen, het alarmeringssysteem van de hulpdiensten. Daarnaast houden ze Twitter in de gaten en krijgen ze tips van mensen die bijvoorbeeld langs een ongeluk rijden.

De fotograaf is afgekomen op het incident na de 112 melding.

Boeren uit Stroe niks te maken met vlag

Tegenover Omroep Gelderland zeggen boeren uit Stroe – de plaats langs de A1 waar de vlag werd opgehangen – niks te maken te hebben met het ophangen van de vlag. ‘Er is zoveel verdriet geweest hier in de oorlog en dan gaan ze hier zo’n vlag ophangen. Een collega van mij heb ik vanochtend gebeld. Hij zei: ‘Ik trek de kop van de romp af van degene die dit gedaan heeft.’ Dit kan echt niet. Nergens’, reageert een boer tegenover de omroep.

Deel dit artikel

112 Melding

07-08-2022 03:14 Prio 2 P 2 BGM-01 BR berm-/bosschage Afrit A1 Li - Stroe 17 Stroe 071341

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.