Redactie — lokaal10 reactie(s) — ma 27 september 2021, 19:43

Poll coronapas: Ga jij nog naar de kroeg, een restaurant of de bioscoop?

NEDERLAND – Wil je naar een voetbalwedstrijd of een concert dan moet je al langer kunnen aantonen dat je gevaccineerd of getest bent. Vanaf afgelopen zaterdag moet dat ook als je naar de kroeg, een restaurant of de bioscoop wilt.

In tegenstelling tot mensen die volledig gevaccineerd (of recentelijk hersteld) zijn, moeten niet-gevaccineerde mensen eerst een coronatest doen voordat zij een geldige QR-code in de corona-app krijgen. Dit wordt gedaan om het coronavirus er samen onder te krijgen. De één vindt het een goede ontwikkeling, de ander heeft zo zijn bedenkingen.

Hieronder een poll om te kijken welke impact de coronapas heeft onder mensen die een avondje uit willen.

Ga jij nog naar de kroeg, een restaurant of de bioscoop na invoering van de coronapas?
  • De coronapas gaat er zeker voor zorgen dat ik niet of minder uit ga. 91%, 1622 stemmen
    1622 stemmen 91%
    1622 stemmen - 91% van alle stemmen
  • Ik ga uit als ik daar zin in heb, daar verandert de coronapas niets aan. 9%, 163 stemmen
    163 stemmen 9%
    163 stemmen - 9% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 1785
27 september 2021 - 22 oktober 2021
De poll is beëindigd
Deel dit artikel

Reacties

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ronald Dolleman
Ronald Dolleman (@4789621657737489)
Offline
28 dagen geleden

Ik ga nog wel uit, alleen naar gelegenheden, waar niet om QR gevraagd wordt.
Ik, als man zijnde, ben lesbisch, ik val op vrouwen, en laat me zeker niet volspuiten, met experimenteel gif!

Sandra
Sandra (@guest_10)
Offline
28 dagen geleden

Je kan stemmen, alleen jammer dat je maar 2 opties hebt.
Maar nee ik ga niet!!! Ben tegen uitsluiting en discriminatie!!

Lizette
Lizette (@guest_11)
Offline
28 dagen geleden

Nee GA hier niet aan mee werken

H.linden34@gmail.com
[email protected] (@guest_12)
Offline
27 dagen geleden

Ik werk zeer zeker niet mee aan deze discriminatie, ik ben de eerste generatie, na de tweede wereld oorlog, ik ben opgegroeid met trieste verhalen van de oorlog, wat ik nu zie is verdeeldheid, en een volksgezondheid minister, die er een zooitje van maakt, en leugens in het openbaar uitspreekt, hij zet een hele bevolking’s groep aan de kant, wat hij al maanden doet met z’n verkoop praatje naar andere bevolking’s groepen dus reden genoeg om niet mee te doen, dus ik zeg volmondig NEE.

Karstenberg
Karstenberg (@guest_13)
Offline
27 dagen geleden

Dit is discriminatie wat ze doen. Het word tijd dat die Rutte met kornuiten opgesloten worden achter slot en grendel. Dit zijn helaas geen mensen.

Waldeck
Waldeck (@guest_14)
Offline
27 dagen geleden

Als de vraag al niet goed wordt gesteld, hoe moet dat dan met de conclusie?

Geert
Geert (@guest_15)
Offline
27 dagen geleden

Nooit die spuit in mijn lijf.
Ga nergens meer naar toe waar een paspoort voor nodig is.
Zeer discriminernd en uitsluiten.
Ongevaccineerde betalen toch ook belasting voor deze maatschappij en moeten vrij zijn om ergens naar toe te kunnen gaan, SCHANDE Hugo de Jonge,grote SCHANDE.

Ze blijven je volspuiten.

Tessa
Tessa (@guest_16)
Offline
Antwoord aan  Geert
23 dagen geleden

Eens!!!
Het is toch belachelijk dat wij ongevaccineerden eerst een test moeten doen om aan te tonen dat je geen corona hebt, terwijl de gevaccineerden gewoon met een coronabesmerting kunnen gaan en staan waar ze willen.

Bart
Bart (@guest_19)
Offline
Antwoord aan  Tessa
21 dagen geleden

Nee het is niet belachelijk. Als je gevaccineerd bent is de besmettelijkheid veeeeeel lager. En de kans dat je op de IC komt nog veeeeeel lager.
Dus JANK niet zo! Dat zielige gedoe van al die mensen, bah.

Sunny
Sunny (@guest_20)
Offline
20 dagen geleden

Ik mis nog een paar antwoorden op de vraag: bv juist dankzij de Coronapas voel ik me weer veiliger en ga ik weer graag meer uit.

Hoe dan ook:

Het schijnt dat je in dit land al een tijdje een rijbewijs nodig hebt om een auto te mogen besturen. Voor jezelf, maar ook vanuit respect voor de ander. Vinden de meeste weggebruikers ook best logisch. Maar ja, dan sluit je dus wel mensen uit zonder rijbewijs… Voor bepaalde beroepen kom je dan bv niet in aanmerking.

Idem: voor boodschappen zullen de meeste mensen ook afrekenen. Niet leuk, maar ook dat is best wel logisch. Ook hier weer: vanuit respect voor de ander. Nadeel: die dure auto / TV / etc is dan dus niet voor iedereen weggelegd. Uitsluiting dus.

Verkeersregels, belasting, leerplicht, rookverbod in trein en vliegtuig, verbod op gans-slaan en hondengevechten, rijksvaccinatie-programma tegen DKTP: allemaal bemoeienis van de overheid? ja natuurlijk. Vervelend? Ja wellicht. Uitsluiting? Ja, ook. En toch: gelukkig maar.

Als iedereen op de hele wereld zich rond maart-april vorig jaar een maandje volledig aan de regels had gehouden, hadden we zo’n anderhalf jaar gedoe kunnen voorkomen. Maar ja, dat zou dan dus wel consequenties hebben gehad voor het leven dat mensen gewend waren. Een maandje minder vrijheid, een maandje minder “rechten”. Dat vindt menigeen niet prettig. Vanuit hun perspectief is dat best te verklaren. En dankzij alle argumenten als “vaccin is vergif”, “dat bepaal ik zelf wel”, “ik doe waar ik zin in heb”, “het is maar een griepje” etc, zitten we nu nog steeds met de gebakken peren.

Is er een oplossing? Natuurlijk. Maar helaas gaat dat niet helemaal vanzelf en we hoeven waarschijnlijk ook niet te verwachten dat de overheid met dé oplossing komt. Dat gaat dus wat moeite vergen: beetje meer kalmte, begrip en interesse voor de ander. Beetje water bij de wijn.

Mag je dan je eigen standpunten niet meer met hand en tand verdedigen? Jawel hoor, maar de geschiedenis leert dat dat eerder tot polarisatie leidt dan tot geluk & welzijn: er is immers nog nooit een land tot vrede is gebombardeerd.

Het goede nieuws, speciaal voor degenen die willen autorijden of stappen: Heb je nog geen rijbewijs, maar wil je heel graag een auto besturen zonder al te veel risico voor anderen? Er bestaat zoiets als een rijexamen. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Uitgaan zonder al teveel risico voor anderen? Ook geen probleem. Vaccinatie of testje volstaat. Helemaal gratis.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons