Volleybal
Redactie sport 0 reactie(s) do 22 september 2022, 17:40

Spectaculair openingsfeest WK Volleybal op het Marktplein

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:40 uur
APELDOORN – Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt op donderdag 22 september groots geopend met een feestelijke teampresentatie en optredens van bekende artiesten op het Marktplein. Iedereen is van harte welkom bij dit unieke evenement waarbij Apeldoorn zichtbaar is voor de hele wereld.

Met optredens van onder anderen zangeres Berget Lewis en het dj-trio Kris Kross Amsterdam wordt dit een spetterend openingsfeest aan de vooravond van het WK volleybal, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden.

“De manier waarop we het WK volleybal aftrappen is uniek”, aldus toernooidirecteur Manon Flier. “Nog niet eerder is bij een WK Volleybal het deelnemersveld zo groots gepresenteerd aan duizenden fans. Het wordt een onvergetelijke show waarmee we de beste volleybalsters ter wereld aan het publiek presenteren.”

Programma openingsfeest Het feest is van 18.30 uur tot 22.00 uur . Dan worden alle 24 deelnemende landen tijdens een show met acts en muziek op het Marktplein aan het publiek voorgesteld. De volgende dag worden in Arnhem de eerste wedstrijden van het WK gespeeld.

En het blijft feest in Apeldoorn, want aansluitend is er op 23, 24 en 25 september de Nacht van Apeldoorn. Kijk op UITinapeldoorn.nl voor meer informatie.

Charity Partner Bij de Teampresentatie is ook een belangrijke rol weggelegd voor de deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting, die zich inzet om mensen met diabetes te helpen bij het realiseren van een betere kwaliteit van leven, is de Charity Partner van het WK Volleybal. Wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge vertegenwoordigen op symbolische wijze de vier WK-poules met elk zes landen en hebben na een wandeltocht het Marktplein als eindpunt.

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK en Apeldoorn is één van de speelsteden. Een waanzinnig mooi sportevenement dat drie weken duurt en waar 24 landen, van vijf verschillende continenten aan meedoen. Twee kwartfinales, één halve finale, de troostfinale en de finale worden gespeeld in Omnisport Apeldoorn. De overige wedstijden worden gespeeld in Gelredome Arnhem en Ahoy Rotterdam.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.