Redactie — lokaal0 reactie(s) — vr 08 oktober 2021, 20:25

Strooiwagens in Apeldoorn gaan testritten maken

APELDOORN – De R zit weer in de maand! Dat betekent maar één ding: de winter komt eraan. Maar gelukkig komt de gemeente Apeldoorn goed beslagen ten ijs. De strooiwagens hebben hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad. Wij controleren aanstaande zaterdag 9 oktober en maandag 11 oktober of de wagens nog goed werken, of alle obstakels van de weg zijn en of er wijzigingen in de routes zijn. In totaal gaat het om zo’n 750 kilometer aan wegdek. Kijk dus niet raar op als je ineens een strooiwagen voorbij ziet komen!

Routes
Als er gladheid wordt verwacht brengen we door strooiers op vrachtauto’s en tractoren nat zout aan op de weg. Zo waait het zout niet van het wegdek af. De strooiwagens rijden volgens een vast schema. Denk hierbij aan hoofdwegen en fietspaden, busroutes, bedrijventerreinen, wegen naar openbare voorzieningen zoals scholen en verzorgingstehuizen en in woonwijken.

Preventief strooien
Strooiwagens gaan in tijden van gladheid uren van te voren de weg op. We strooien ’s avonds preventief, omdat het in de morgentijd vaak glad wordt. Tot in de loop van de volgende ochtend zijn de wegen goed en veilig begaanbaar.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons