Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 11 september 2023, 17:24

Tientallen extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Apeldoorn

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn stelt tientallen extra opvangplekken beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen. Hiermee reageert de gemeente op de oproep van het kabinet, waarmee ze de opdracht voor de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland invult.

Het kabinet roept veiligheidsregio’s en gemeenten op om voor dit weekend 500 extra opvangplekken te creëren. De huidige opvanglocaties in het land lopen volgens het Veiligheidsberaad snel vol. Vanaf 1 oktober moeten gemeenten gezamenlijk nog eens 1.000 extra opvangplekken realiseren.

Burgemeester Ton Heerts: “De rauwe werkelijkheid is dat de oorlog in Oekraïne nog steeds gaande is. Steeds meer Oekraïners raken hun dak boven hun kwijt. Ook deze mensen willen we een veilige omgeving kunnen bieden en we zullen dan ook onze uiterste best doen om ze op te kunnen vangen. Tegelijkertijd hoop ik dat er snel een oplossing komt voor de derdelanders, waardoor er weer plekken vrijkomen”.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.