Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 16:25

Tientallen groepen en buurten aan de slag met vuurwerkvrij oud & nieuw

APELDOORN – 52 aanvragers hebben een beroep gedaan op de subsidie voor activiteiten voor een vuurwerkvrije jaarwisseling. In totaal gaat het om een bedrag van 70.590 euro. De gemeenteraad heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld voor mooie initiatieven tijdens de jaarwisseling. Dit bedrag is bedoeld om samen met de buurt, vereniging of anderen het nieuwe jaar vuurwerkvrij in te luiden. Tot 1 december kon er een aanvraag ingediend worden. In totaal zijn er 49 subsidies toegekend.

Van samen oliebollen bakken tot lasergamen en van muziek maken met de buurt tot een lasershow: vanuit de hele gemeente kwam er een grote variatie aan aanvragen binnen. En het mooie is: bij alle activiteiten staat samenzijn en verbinding centraal.

Wethouder Anja Prins: “Wij zijn ontzettend blij met dit mooie resultaat en alle gave initiatieven die zijn ingediend vanuit onze stad en dorpen! Dit bewijst voor mij weer dat we samen echt sterker zijn en meer bereiken. Samen maken we Apeldoorn een mooie en fijne plek om te wonen. Een plek waar we er ook zijn voor elkaar. Ik wens, ook namens het college, iedereen in Apeldoorn een feestelijke, gezellige en veilige jaarwisseling toe”

Apeldoorn telt af!

Tijdens de jaarwisseling geldt er in Apeldoorn een afsteekverbod voor consumentenvuurwerk. Om samen het nieuwe jaar feestelijk in te gaan, worden er op een paar locaties grote aftelfeesten georganiseerd: in het Zuiderpark, in Uddel en op het Zwitsalterrein.

Regels rondom vuurwerk

  • In juli 2021 heeft de gemeente in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen dat het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling in de gemeente Apeldoorn is verboden. De APV leest u op de website van de gemeente Apeldoorn en op de website Overheid.nl.
  • Iedereen vanaf 12 jaar mag wel fop- en schertsvuurwerk afsteken, zoals sterretjes, grondbloemen, Bengaals vuur, knalerwten, trekrotjes.
  • Als u tijdens de jaarwisseling professioneel vuurwerk wilt laten afsteken via een bedrijf, zoals een vuurwerkshow, dan moet dat bedrijf daarvoor een vergunning aanvragen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.