Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 21 september 2023, 20:03

Tijdelijk 80 minderjarige asielzoekers in hotel in Beekbergen

BEEKBERGEN – Het COA vangt binnenkort tijdelijk ongeveer 80 minderjarige asielzoekers op in een hotel in Beekbergen. Het gaat om crisisnoodopvang, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel geen plek is voor deze groep. Het hotel wordt gehuurd voor een periode van drie maanden. Na evaluatie kan dat verlengd worden met nog eens drie maanden.

Minderjarigen

Het gaat om jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar die nog in de asielprocedure zitten. Vanwege hun leeftijd vallen zij onder voogdij van voogdijinstelling Nidos. Het is de bedoeling dat deze jongeren dagbesteding, onderwijs (zodra beschikbaar) en begeleiding krijgen. In het hotel is 24 uur per dag/zeven dagen per week begeleiding aanwezig. Ook op andere plekken in Apeldoorn wonen minderjarige asielzoekers, maar dan gaat het niet om crisisnoodopvang, maar om begeleide woonplekken voor jongeren met een verblijfsstatus.

Inwoners van Beekbergen hebben vandaag een brief gekregen over de tijdelijke opvang in hun dorp.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.