Redactie brand 0 reactie(s) di 08 november 2022, 6:17

Vandalen steken versiering op de Oranjerotonde in brand

Laatste update: 8 nov 2022 15:21 uur

APELDOORN – Op de (oranje)rotonde in de Apeldoornse wijk de Maten heeft afgelopen nacht een brandje gewoed. Vermoedelijk is de rotonde slachtoffer geworden van vandalen die de versiering op de rotonde in brand gestoken.

Rond 03.00 uur zag een beveiliger die toevallig de rotonde passeerde, dat er brand was op de rotonde. De rotonde officieel “de zwevende drie maagden rotonde” genoemd, wordt bij elk groot voetbalfestijn omgetoverd tot oranjerotonde. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren mensen alweer druk in de weer met het versieren van de rotonde, want het WK voetbal zit er weer aan te komen. De bedoeling is dan om bij winst een feestje te bouwen op de rotonde. Maar afgelopen nacht werd er dus brandgesticht.

De toegesnelde brandweerlieden, hoefden enkel nog na te blussen. Het oranje doek wat op de struiken lag ter aankleding van de rotonde was grotendeels verwoest. Nadat de brandweer had nageblust konden zij retour.

Of het doek vervangen gaat worden is nog niet bekend.

Deel dit artikel

112 Melding

03:04:51 08-11-22 P 2 BON-01 BR berm-/bosschage Laan van Maten Apeldoorn 063231 Brandweer Apeldoorn (de Maten) (Blusploeg 1)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons