Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 30 maart 2022, 17:36

Verruimde terrassen ook dit jaar toegestaan

APELDOORN – Voor horecaondernemers is het ook dit jaar toegestaan om een verruimd terras op te stellen. De afgelopen twee jaar hebben veel horecaondernemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bestaande terrassen ruimer op te zetten. Hoewel de coronamaatregelen per 23 maart afgeschaft zijn, is het deze zomer wel mogelijk om horecaterrassen ruimer op te zetten.

Hoe krijg ik toestemming voor een ruimer terras?
Verruiming van het terras kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar [email protected], t.a.v. Edwin Linde. In principe moet over de extra terrasruimte precario betaald worden. De vergunning zal o.b.v. de laatste vergunning worden verleend. Hierdoor hoeft er in de meeste gevallen geen extra informatie te worden aangeleverd. In sommige gevallen bekijken we opnieuw de afmetingen en de verkeersveiligheid.

Ruimte voor ondernemen na corona
Het college biedt met deze tijdelijke verruiming de mogelijkheid voor horecaondernemers om extra omzet te maken na de lastige corona tijd. De verruiming kan aangevraagd worden per direct. Vergunningen worden afgegeven t/m 1 oktober 2022.

“Burgemeester Ton Heerts: “Na twee jaar van beperkingen willen we met deze mogelijkheid een extra omzetkans aan ondernemers bieden. Laten we hopen op een mooi voorjaar en een prachtige zomer!”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.