Redactie algemeen 0 reactie(s) di 21 december 2021, 17:20

Viaduct Hoog Burel over de A1 bij Apeldoorn wordt gesloopt en vervangen

UGCHELEN – Rijkswaterstaat sloopt het viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn en vervangt dit door een nieuw viaduct. Dit is nodig omdat het viaduct meer dan 50 jaar oud is en betonschade heeft aan de onderkant van het viaduct. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Hoog Buurloseweg afgesloten voor al het verkeer van 11 januari 2022 tot de zomer van 2022 (exacte einddatum nog niet bekend).

Naast deze afsluiting is het ook één weekend nodig om de A1 af te sluiten. Dat is het weekend dat het huidige viaduct gesloopt wordt. De A1 is in beide richtingen afgesloten tussen Kootwijk (afrit 18) en Hoenderloo (afrit 19) van vrijdag 21 januari 20.00 uur tot maandag 24 januari 2022 05.00 uur.

Afsluiting Hoog Buurloseweg
Omdat de Hoog Buurloseweg ongeveer een half jaar dicht gaat, is tijdens de afsluiting de route via Hoog Soeren de enige beschikbare verharde route naar Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Voor de hulpdiensten is een alternatieve route gevonden door het bos tussen de Cantharel en specialistisch verpleeghuis De MeerZorg. Deze route zal ook zeer regelmatig worden gecontroleerd op kuilen en takken en dergelijke. Hierdoor kunnen de aanrijtijden bij calamiteiten worden gehaald.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons