Logo 112Apeldoorn

Vlammen slaan hoog uit stapel bouwmaterialen in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten
Redactie brand 0 reactie(s) do 11 augustus 2022, 3:55

Vlammen slaan hoog uit stapel bouwmaterialen in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten

Laatst bijgewerkt: donderdag 11 aug 2022 om 18:42 uur

APELDOORN – Buurtbewoners van de Evert van ’t Landstraat in de nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten in Apeldoorn kregen woensdagavond de schrik van hun leven toen zij een oranje gloed zagen door hun ramen, toen zij gingen kijken stond er een grote stapel met bouwmaterialen in brand. De vlammen sloegen zeker tot een vijftien meter hoogte en waren in de omgeving goed zichtbaar, evenals de zwarte rookontwikkeling die van de brand af kwam.

Rond 23.20 uur zagen buurtbewoners een man tussen de hekken lopen waar bouwmaterialen lagen opgeslagen, niet veel later stond de pallets met daarom de bouwmaterialen in brand. Meerdere bewoners belden 112, politie en brandweer waren snel ter plaatse. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle, dat het vuur zo snel onder controle was en dat de meters hoge vlammen niet waren overgeslagen naar omliggende woningen, is te danken dat er geen wind stond. ‘Mocht het hebben gewaaid dan had dit heel anders kunnen aflopen, de woningen aan de overzijde zijn nog niet helemaal af. Op de daken bijvoorbeeld liggen dikke planken en balken, die hadden dan zo vlam kunnen vatten. Gelukkig is het met een sisser in die zin afgelopen; aldus een buurtbewoner’

De politie sloot de weg af, mede doordat er zoveel mensen op de brand af kwamen. De vlammenzee was namelijk onder meer te zien vanaf de drukke Arnhemseweg en de Laan van Westenenk.

Agenten hebben van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. De politie houdt er dan ook sterk rekening mee dat de brand is aangestoken. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of mensen die bijvoorbeeld in de omgeving camerabeelden hebben waarop iets te zien is wat te maken kan hebben met deze brand.

Brandstichting

De politie gaf donderdagochtend al aan sterk rekening te houden met brandstichting. De bouwmaterialen (vooral hout en stenen) lagen namelijk opgeslagen tussen hekken. De 37-jarige man zit in hechtenis.

Video: Luciano de Graaf

112 Apeldoorn

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Apeldoorn lees je in onze categorie 112 Nieuws Apeldoorn. Alle 112 alarmeringen uit Apeldoorn kan je live volgen via 112 meldingen Apeldoorn.

Video

Locatie

112 Melding

23:25:27 10-08-22 P 1 BON-11 BR afval Evert van 't Landstraat Apeldoorn 062631 Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Bevelvoerder beroepsploeg)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.