Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 0 reactie(s) zo 29 januari 2023, 7:57

Wederom brand op de Apeldoornse Zwaluwweg; politie doet onderzoek

Laatst bijgewerkt: zondag 29 jan 2023 om 16:00 uur

APELDOORN – Afgelopen nacht rond 03.30 uur werd een brandende auto ontdekt aan de Zwaluwweg in Apeldoorn waarna direct 112 werd gebeld. De bewoners gebruikten emmers water om zelf met blussen te starten. En met succes, nog voor dat de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al gedoofd. De brandweer heeft enkel nog nablus werkzaamheden uitgevoerd en een nacontrole.

Wat er precies in brand heeft gestaan is onduidelijk maar er lijkt brand te zijn geweest bij beide achterwielen. Gezien de bijzondere plek van de brandhaardjes, lijkt er sprake te zijn van brandstichting. Agenten hebben van beide achterwielen foto’s gemaakt om eventuele sporen vast te leggen.

Opmerkelijk is dat er in 2022 ook al 2 keer brand heeft gewoed op dit adres. Op 24 mei ging er een papiercontainer in vlammen op en op 7 juli brandde er een geparkeerde auto volledig uit. Op 18 augustus raakte de auto van de buren beschadigd door brand. Doordat de brand snel werd ontdekt bleef de schade, net als bij de brand van afgelopen nacht beperkt.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch liet kort na de reeks branden in 2022 weten dat het nog te vroeg was om te vertellen dat er sprake was van een verband tussen de drie branden. Wel liet Strijbosch weten dat de straat vaker werd meegenomen in surveillances van agenten.

112 Apeldoorn

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Apeldoorn lees je in onze categorie 112 Nieuws Apeldoorn. Alle 112 alarmeringen uit Apeldoorn kan je live volgen via 112 meldingen Apeldoorn.

Locatie

112 Melding

03:31:58 29-01-23 P 1 BON-07 BR wegvervoer (Auto) Zwaluwweg Apeldoorn 062631 Brandweer Noord en Oost-Gelderland (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.