Redactie brand 0 reactie(s) za 11 december 2021, 16:14

Wederom een autobrand in Apeldoorn, ditmaal aan de Valeriuslaan

APELDOORN – Opnieuw is er een auto in brand gestoken; ditmaal aan de Valeriuslaan in Apeldoorn zuid. De auto brandde compleet uit.

De brand werd rond 06.00 uur ontdekt door buurtbewoners. Zij werden wakker van een auto-alarm, toen zij gingen kijken zagen ze de auto in brand staan. Zij belde direct 112, waarna zowel de brandweer als de politie met spoed ter plaatse kwamen.

Bij aankomst van de brandweer stond er een witte BMW, al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij wat over de hele wijk was te zien.

De politie startte, terwijl brandweerlieden nog bezig waren met het blussen, direct een onderzoek in. Zo namen zij verklaringen op van buurtbewoners. Volgens de politie rende er vlak na het ontstaan van de brand iemand weg bij de auto.

De brandweerlieden waren ondertussen bezig met het nablussen van de brand. Dit nam aardig wat tijd in beslag. De auto bleek namelijk elektrisch, hierdoor moest de brandweer extra goed opletten en ter plaatse blijven, totdat de auto in een dompelcontainer is gezet. Dit gaat nog wel enige tijd duren aangezien de dompelcontainer uit Wierden moet komen.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons